Отборът на Челси гостува на френския Лил в осминафинален мач реванш от Шампионска лига. Двубоят е днес от 22:00 часа българско време, а всичко интересно от сблъсъка ще проследим на живо в Gong.bg.

„Сините” от Лондон имат комфортен аванс от два гола след първия мач на „Стамфорд Бридж” и днес отново са сочени за фаворит.

Въпреки неуредиците извън терена заради наложените санкции на собственика на клуба Роман Абрамович, англичаните все пак успяха да заминат със самолет за Франция. Въпреки това обаче, напрежението около Томас Тухел и тимът му продължава да расте.

Добрите новини за германския специалист са, че той ще може да разчита на защитниците Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо. Аспиликуета бе мъчен от травма, докато Алонсо се възстанови, след като даде положителен тест за коронавирус.

Под въпрос за мача до последно ще бъдат крилото Калъм Хъдсън-Одий и Рийс Джеймс. И двамата не взеха участие при трудната победа с 1:0 над Нюкасъл през уикенда.

Въпреки че е смятан за аутсайдер в днешния двубой, тимът на Лил показва завидна форма у дима. „Песовете” са загубили само един двубой в последните си 17 домакинства във всички турнири.

В другия мач от тази вечер Ювентус приема Виляреал в Торино, като тук въпросителните са доста повече. В първия двубой в Испания двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки при резултат 1:1.

За ¼-финалите на Шампионска лига вече се класираха отборите на Атлетико Мадрид, Байерн Мюнхен, Бенфика, Реал Мадрид, Ливърпул и Манчестър Сити. Жребият за следващата фаза ще бъде теглен в петък.