Президентът на УЕФА – Александър Чеферин, отговори на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп след коментарите му относно разпределението на билетите за финала на Шампионска лига.

На 28-ми май Ливърпул се изправя срещу Реал Мадрид в сблъсък за трофея на „Стад дьо Франс” в Париж, а наставникът на „червените” вече коментира, че клубът ще получи твърде малко билети за фенвоете си.

И Реал, и Ливърпул ще получат малко под 20 000 билета за финала, въпреки че капацитетът на стадиона във френската столица е малко над 80 000 зрители.

„Феновете на двата отбора ще получат по 20 хил. билета. Ако спонсорите, които плащат по 100 или повече милиона, от които 93,5% отиват за клубовете, вземат някакви билети, то това е част от споразумението, което имаме”, коментира Чеферин.

„УЕФА не получава повече билети от останалите. Някои билети са пуснати на пазара, някои билети отиват за феновете, както и нашите партньори. Не давам безплатни билети на моите приятели, нито пък им ги продавам. Това е система, която работи и клубовете не могат да функционират по различен начин. Специално за нас нещата няма да се променят особено, ако пуснем билетите по 10 евро, но промяната за клубовете ще бъде огромна. Много голяма”, защити се още Чеферин.