Президентът на УЕФА Александър Чеферин подкрепи формат тип Финална четворка за Шампионската лига и заяви, че той е може да бъде идеален за увеличаване на приходите. Словенецът обаче подчерта, че така се губят домакинствата и самите отбори едва ли ще подкрепят подобно предложение.

"Подкрепям този формат за Шампионската лига. Той ще бъде много ефективен по отношение на приходите, ако разбира се бъде въведен по подходящ начин. Не само аз обаче, всички трябва да предложат мнението си по темата. Засега само обсъждаме тази идея и не сме взимали решение. Хареса ни и миналогодишният формат от осем отбора, който не може да бъде реализиран в рамките на една седмица", каза Чеферин за "Екип" в навечерието на финала на Шампионската лига.

"Мога да назова много предимства и недостатъци на формата Финална четворка. От една страна може да се получи фантастично събитие, в което да се включват различни други прояви като концерти и така нататък. От друга страна, така ще губим домакински мачове. Клубовете едва ли биха били щастливи от подобно нещо".