Президентът на УЕФА - Александър Чеферин, няма много добро мнение за нивото на германската Бундеслига и френската Лига 1. Това стана ясно от негово интервю за хърватското издание "Спортске", в което босът  допълни, че гледа положително на идеята да има финална четворка в Шампионската лига.

За словенския ръководител "липсата на конкуренция в двете първенства, които са изцяло доминирани от едни и същи отбори", отчасти е и причината за ранното отпадане на Байерн и Пари Сен Жермен от Шампионската лига. Парижани отпаднаха от Реал Мадрид на осминафиналите на турнира, докато баварците бяха отстранени от испанския Виляреал на четвъртфиналите.

"Вярно е, че тези две лиги не са толкова силни. Конкуренцията в Италия е по-голяма, но там не са толкова финансово солидни. Висшата лига в Англия има по-големи традиции, там привържениците са различни от тези в Италия. Когато бяхме във война със Суперлигата, феновете в Англия ни помогнаха. Италианците и испанците не направиха нищо. Инициаторите дори нямаха нужда от германци или французи, защото отборите им не бяха замесени", казва Чеферин.

"Проектът за Суперлига е приключил. Опитаха се да задоволят егото си, но това никога няма да тръгне", смята словенецът.

"Това е добра идея, въпреки че се губят няколко мача. Не играете у дома и като гост, по-малко са и срещите за тези, които притежават телевизионните права. Много е рано да разкривам новите идеи в медиите, но имаме планове", завърши Александър Чеферин.