Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес ще проведе разговори с президента на УЕФА Александър Чеферин относно посоката на развитие на елитния европейски футбол. „Times“ твърди, че босът на „белите“ е основната движеща сила зад плановете на на-големите европейски клубовете да създадат новата Европейска Суперлига.

Според доклад на „Marca“, от УЕФА са реагирали на тези планове, като Чеферин лично ще се срещне с Перес, в опит да го убеди да преосмилсли тази идея, като му разкрие новите реформи,  които от УЕФА са готови да направят, за да спасят настоящия формат на Шампионската лига.

УЕФА се очаква да увеличи броя на отборите в настоящият турнир от 32 на 36 тима и ще разработи нов формат, който ще увеличи мачовете в груповата фаза за всеки отбор от шест на 10. По този начин има голям грандовете от Стария континент да играят повече двубои помежду си.

Три испански клуба - Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид се смята, че ще бъдат сред 15-те клуба-основатели на евентуалната нова Суперлигата, заедно с шест от Англия, три от Италия, два от Германия и един от Франция.

Планира се 16 или 18 отбора да участват в състезанието, което може да стартира през 2022 година и ще бъде финансирано от „JP Morgan bank“.