Среща, която е била от съдбоносно значение за бъдещето на Пари Сен Жермен, се е състояла в минутите преди последния до момента мач на отбора в Шампионската лига. Той беше на 6 декември срещу Лудогорец на "Парк де Пренс". 

И докато звездите на парижани и разградчани са загрявали за битката помежду си, президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи и бившият президент на Франция Никола Саркози са имали важна среща. 

Според вестник "Екип", на нея арабинът е предложил на бившия първи да заеме поста му в клуба. Подобни аспирации е имал и самият Саркози, но е чакал предварителните избори в партията си, които трябваше да излъчат кандидата ѝ на предстоящите президентски избори в страната напролет догодина. 

След като стана ясно, че Саркози няма да има още един шанс да се бори за най-високата позиция във Франция, той е насочил вниманието си към гранда от столицата. Очаква се в скоро време да има развитие в тази връзка. 

Никола Саркози е голям фен на Пари Сен Жермен и често е засичан в компанията на известни и влиятелни личности в ложите на "Парк де Пренс". Той беше заснет там и по време на мача с Лудогорец в компанията на Ал Хелайфи. Сега стана ясна и причината за срещата между двамата.