Халфът на Барселона Серхио Бускетс заяви, че в предстоящия мач срещу Челси на „Стамфорд Бридж“ ще бъде от особено важно значение кой от двата отбора ще успее да спечели битката в центъра на терена. Освен това той смята, че е от особено важно значение за каталунците да вкарат гол при визитата си в Лондон.

„Това са два сблъсъка срещу Челси, които тотално се различават в сравнение с предишните два през 2009 и 2012 година. Както ние, така и те са с много нови футболисти. Направихме много подробен анализ на съперника, на неговата игра. Набелязахме някои слабости, от които ние задължително трябва да се опитаме да се възползваме. Най-важното в предстоящия мач на „Стамфорд Бридж“ е да вкараме гол. Ние отиваме, за да отбележим и да спечелим“, коментира Бускетс пред клубната телевизия.

„Мачът ще бъде много интензивен и смятам, че ще до голяма степен ще се реши от битката в средата на терена. Те играят с трима халфове пред защитата и двама човека, които действат по-свободно и организират играта на тима. Отпред играят с нападател и Азар“, добави третият капитан на Барселона.

„Сблъсъкът в средата ще бъде много интензивен. Надиграването ще бъде много добро. Ние ще се опитаме да наложим нашия стил и темпо на игра. Те също ще искат да притежават топката. Ще бъдат много опасни при контраатаките, които ще организират“, продължи той.

„С Конте системата на игра на Челси е различна и вариативна. Много хора твърдят, че при него Челси играе защитно и обича много да действа на контраатака, но начинът на игра на отбора под негово ръководство е различен.“

Барселона вдигна всички за гостуването на Челси

„Преди всичко ще бъде странно, когато се изправя на терена срещу Сеск и Педро. На терена няма да има място за сантименти. Всеки един преследва своята цел. Имаме чудесни взаимоотношения и очаквам те да продължат да бъдат такива и след тези два мача. Винаги, когато говорим не става дума за футбол“, каза още Бускетс.