Клуб Брюж направи сензацията, побеждавайки Атлетико Мадрид с 2:0 в мач от Група В на Шампионската лига. Головете за домакините от Белгия реализираха Камал Сова и Феран Жутгла, а Антоан Гризман пропусна дузпа.

В 14-та минута дойде първата по-интересна ситуация в мача, след като Таджън Бюканън падна в наказателното поле и искаше дузпа за Брюж, но такава не последва. В 26-та минута Алваро Мората получи хубав пас и стреля добре в долния десен ъгъл, но Симон Миньоле предугади намеренията му и спаси по невероятен начин. В 36-та минута Феран Жутгла прати фантастично извеждащо подаване за Камал Сова, който от своя страна реагира бързо, за да изпревари вратаря и стреля отблизо в долния ляв ъгъл, за да открие резултата - 1:0.

В 62-та минута Таджън Бюканън сервира топката на Жутгла в наказателното поле, който запази самообладание и удвои за Брюж - 2:0. В 76-та минута Атлетико Мадрид получи правото да изпълни дузпа, но Антоан Гризман удари напречната греда. Секунди по-късно гостите от Испания реализираха, но голът бе отменен поради засада. В 90-та минута Жоао Феликс изпълни пряк свободен удар, но Миньоле демонстрира страхотен рефлекс, плонжирайки и успя да спаси.

С тази победа Атлетико Мадрид остават на последна позиция в група B с едва три точки, докато Брюж са първи с 9 пункта.