Отборите на Брюж и Галатасарай започнаха своята кампания в Шампионската лига с нулево равенство. В първи мач от група А на турнира, белгийци и турци не успяха да се изненадат, въпреки че и двата тима записаха на сметките си по една греда.

Федерико Рика се отчете с удар в напречния стълб през първото полувреме, докато гостите пропуснаха своя шанс в 61-ата минута.

През първите 45 минути звездата на Галатасарай Райън Бабел бе много близо до гол, но изстрелът му бе спасен с вещина от Симон Миньоле, който през миналия сезон стана европейски шампион с тима на Ливърпул.

Брюж, който премина през два квалификационни кръга и се превърна в първия белгийски тим достигал до груповата фаза на турнира без да бъде шампион в своята страна, записа 11 мач без загуба от началото на сезона.

В същото време Галатасарай прекъсна негативната си серия като гост в Европа. В последните си пет мача турците бяха записали пет загуби.

Следващият мач на Бюрж в групата е срещу Реал в Мадрид, докато Галатасарай приема другия фаворит в групата Пари Сен Жермен.