Бившият защитник на италианския шампион Ювентус Мехди Бенатия не се чувства добре в Торино и не е уверен, че Масимилиано Алегри е точният човек, който ще изведе тима до триумф в Шампионската лига.

„Бианконерите” са на прага от отпадане на 1/8-финалите в ШЛ, след като допуснаха поражение 0:2 от Атлетико Мадрид в Испания. Бенатия премина в катарския Ал-Дуаил през януари, след като загуби мястото си в защитата на Юве, след като Леонардо Бонучи се завърна в отбора.

„Когато отидох в Дубай на ваканция през декември, реших, че не искам да оставам повече в Ювентус”, коментира мароканецът пред Sky Sport Italia. „Не бях щастлив и преговорих това със семейството си. Не играех, а това гореше отвътре. Когато Бонучи се завърна, Алегри ми каза да се фокусирам върху изявите си, но нещата се промениха бързо. Последният мач, в който играх, бе срещу Милан. Имах добър ден, но ме извадиха от състава за следващия кръг”, продължи Бенатия.

Мароканецът бе попитан за шансовете на „старата госпожа” за продължаване в Шампионската лига. „Алегри се справя много добре в Италия и в ШЛ. Говорим за треньор, който разбира футбола, но не съм сигурен, че той е правилният, който ще спечели ШЛ с Ювентус. Надявам се да е той. Кристиано Роналдо е машина. Говорих си с него много, докато бях там – невероятен е. Работи на максимума на възможностите си всеки един път”, продължи бившият защитник на Рома и Байерн Мюнхен.

„Атлетико Мадрид е тежък опонент, който се възползва от грешките на опонента. Юве можеше да играе по-добре в Мадрид, но не съм сигурен какво го чака на реванша. Отборът има потенциал за обрата. Ако бившите ми съотборници стигнат до финала, ще си купя билет”, завърши бранителят на катарския тим.