Босът на Олимпиакос - Евангелос Маринакис, призна, че отпадането от Лудогорец в третия квалификационен кръг на Шампионската лига е нанесло загуби от 25 милиона евро. Той говори пред играчите и треньорския щаб два дни след продала в Разград.

„Разочарован съм. От една страна видях гладен отбор да дава всичко от себе си, докато ние бяхме пасивни. Всъщност някои играчи бяха толкова безразлични, че поведението им е обидно за нашата история. Треньорът решава вместо футболистите, но те трябва винаги да дават 110% от силите си, в противен случай някои от вас дори няма да имат място в отбора“, отсече Маринакис.

„С качеството, с което разполагаме, не се нуждаехме от трансфери, за да победим Лудогорец. Беше достатъчно да играете със сила и страст според вашите възможности. Всички очаквахме класиране в групите на Шампионска лига. Този отбор е изграден за Шампионска лига и предвид условията той е най-скъпият, който сме имали“, продължи собственикът на клуба.

„Сега задължително трябва да се класираме за групите на Лига Европа, така че страданието да се превърне в урок за нас, за да извлечем нещо добро от това отпадане. Трябва да дадете всичко от себе си, не само, за да влезем в групите на Лига Европа, но и да стигнем възможно най-далече. Вярвам във вашия потенциал и всичко зависи от вас. Стига да го искате толкова, колкото всички ние около вас.“

„Фактът, че не продължаваме в Шампионска лига означава, че имаме загуби в размер на 25 милиона евро, която аз ще покрия изцяло. Бъдете сигурни, че това ще бъде направено, както и всичко необходимо за по-нататъшното подсилване с продажбата и привличането на някои играчи“, каза още Маринакис.