Отборът наБорусия Мьонхенгладбах разгроми Шахтьор Донецк с 4:0 в двубой от груповата фаза на Шампионска лига. Точни за домакините бяха Ларс Щиндъл, Нико Елведи, Брийл Емболо и Оскар Венд. 

В 17-ата минута Сергей Кривцов извърши нарушение в наказателното поле срещу Маркус Тюрам, а реферът Джунейт Чакър посочи бялата точка, точен от която бе Ларс Щиндъл. Домакините бяха много близо и до втори гол само няколко минути по-късно, но Брийл Емболо уцели левия стълб.

След половин час игра Нико Елведи удвои аванса на домакините с глава след центриране на близката греда от ъглов удар на Щиндъл.

В последните секунди на първата част Емболо прави резултата класически. Швейцарският нападател се възползва от грешка на Пятов и отбеляза красив гол със задна ножица от близко разстояние. 

През второто полувреме гостите не успяха да подобрят играта си и така се стигна до четвърто попадение в тяхната врата. В 77-ата минута Оскар Венд  центрира от фаул отдясно, а топката се удари в десния страничен стълб на Пятов и се озова във вратата на Шахтьор.

В последните минути украинците се опитаха да стигнат до почетен гол, но това не им се удаде и Борусия записа нова разгромна победа срещу този съперник, след успехът с 6:0 като гост в началото на месеца.


Така Борусия се утвърди на първото място в групата с 8 точки, а Шахтьор все още е втори с 4, но може да бъде изместен от играещите в момента един срещу друг Реал Мадрид и Интер.