Отборът на Борусия Дортмунд разгроми гостуващия Бешикташ с 5:0 на „Сигнал Идуна Парк“. Въпреки победата „вестфалци“ завършиха на трето място в група „С“ и ще продължат участието си в Лига Европа през новата година.

Бешикташ пък стана първият отбор, който губи и шестте си мача в груповата фаза на Шампионската лига, след АЕК Атина през 2018 година.

Gulliver/GettyImages
88 снимки

Донийл Мален откри резултата в 29-ата, а след това Марко Ройс в добавеното време на първата удвои от дузпа, а в 53-ата реализира и второто си попадение. Последваха два гола и на Ерлинг Халанд в 68-ата и 81-ата минута. Гостите играха и с човек по-малко от 43-ата минута, когато Уелинтон бе изгонен с директен червен картон.

В 29-ата минута Джуд Белингам проби на скорост, след което намери отляво Мален, който отри резултата с четвъртия си гол в последните си пет мача.

В 43-тата минута Махмуд Дахуд бе фаулиран от Уелинтон в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за Борусия и директен червен картон за бранителя. Марко Ройс бе безпогрешен за 2:0.

Капитанът на Борусия направи резултата класически в 53-тата минута, след като получи извеждащ пас от Дахуд.

Десет минути след това Ерлинг Халанд замени Ройс, а още пет след това норвежецът отбеляза поредното си попадение, засичайки с глава центриране на Нико Шулц.

В 82-рата минута Халанд отбеляза 17-ия си гол в 13 мача през този сезон, след като отново с лекота засече с глава центриране от корнер на Дахуд, с което оформи крайното 5:0 в полза на своя тим.