Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън говори за спортните събития по време на парламентарното изслушване при разговори за ескалацията на напрежението между Русия и Украйна.

Както е известно, финалният мач от Шампионската лига през този сезон следва да се играе в Санкт-Петербург, но с оглед събитията в двете източни страни, то Джонсън е убеден, че няма как питерци да посрещнат най-важния мач от големия европейски клубен турнир.

Още по темата:

Местят финала от Шампионска лига на "Уембли"?

В Русия убедени: Финалът на ШЛ остава в Санкт-Петербург

„Абсолютно витално е в този момент президентът Путин да разбере, че това, което прави за Русия, е катастрофа. Трябва да го разбере, тъй като се вижда ясният отговор от останалата част от света и заради това има съответните санкции към тази страна. Също така няма как да се провеждат спортни събития на територията на тази страна, включително и финала на Шампионска лига“.

„Имаме сериозни опасения, че едно такова домакинство може да доведе само до проблеми за останалата част от суверенните народи. Ще говорим с отговорните спортни лица за друго решение, тъй като не може да позволим на президента Путин да експлоатира спортни и културни мероприятия в света, за да легитимира неговото нахълтване в Украйна“, завърши Борис Джонсън.