Михайло Мудрик пренебрегна Арсенал, като реши да премине в Челси в една от трансферните истории през януарския прозорец, в сделка на стойност 89 милиона паунда. Въпреки това, в своите 11 изяви, откакто подписа със "сините", шест от които бяха като титуляр, украинецът не успя да оправдае прекомерната си цена, регистрирайки само една асистенция за това време, като най-доброто му представяне беше от пейката при неговия дебют срещу Ливърпул през януари.

Флоран Малуда, който спечели множество отличия в Челси, включително Шампионска лига и Висша лига, вярва, че украинецът трябва да следва модела на суперзвездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, за да разгърне потенциала си. Той каза на ICE 36: "Мудрик е много талантлив. Когато направи своя дебют, той изглеждаше толкова впечатляващо, когато влезе. Мисля, че той влезе в този мач свеж, пълен с увереност и всички видяхме огромния му потенциал. Моето послание би било да се следва примера на Винисиус Жуниор".

"Мисля, че това е добро сравнение, а също и правилният пример, който той да следва. Като отправна точка, той трябва да погледне как се е развил. Мисля, че Мудрик може да има същото влияние за Челси, както Винисиус за Мадрид. Той трябва да работи здраво, да има правилния манталитет - той може да стане лидер в отбора на Челси, ако покаже правилната амбиция. Надявам се да вярва в себе си толкова, колкото клубът вярва в него", допълни Малуда.

Въпреки че Винисиус бързо се превърна в един от открояващите се играчи на Мадрид, началото на живота му в испанската столица беше бавен, като бразилецът често е критикуван за лошото си завършване и цялостната липса на краен продукт. Но въпреки множеството трудности, Винисиус бързо се превърна в един от най-добрите в света, цел, която Мудрик несъмнено ще се стреми да постигне.