Мнозина очакват двубоят между Тотнъм и Борусия Дортмунд на "Уембли" да е най-интересният от програмата в сряда на Шампионската лига. Но блясъкът на този сблъсък е помрачен от епидемията от контузии, обхванала и двата лагера. 

Капитанът на Дортмунд отново дълго извън игра

Малко по-малко са проблемите за домакините. Те няма да могат да разчитат "само" на петима играчи от първия си състав. Това оставя доста ограничен избор за мениджъра Маурисио Почетино, който е картотекирал 25-има за Шампионската лига. 

Време е за втора порция шоу с марката "Шампионска лига"

На разположение за специалиста няма да са наказаният Деле Али, както и контузените Ерик Ламела, Дани Роуз, Виктор Уаняма и Жорж-Кевин Нкуду. Първите двама имат проблеми с бедрата си, третият е с травма в коляното, а четвъртият има контузено стъпало. 

Доста проблеми са се струпали и на главата на наставника на гостите Петер Бош. Той ще е без шестима, а най-вероятно дори без седмина играчи за тази битка. Със сигурност от нея отпадат Андре Шюрле, Ерик Дурм, Рафаел Герейро, Себастиан Роде, Марко Ройс и Марсел Шмелцер. 

До последно под въпрос ще е Марк Бартра,който е с травма в адукторите. Но по-вероятно е бившият кадър на Барселона да остане на пейката и въобще да не се появи впоследствие, за да не се рискува излишно състоянието му.