Състоянието на 53-годишният привърженик на Ливърпул, който снощи бе пребит с колани от двама привърженици на Рома, остава критично. Пострадалият е идентифициран като Шон Кокс от Ирландия.

Италианците почти убиха фен на Ливърпул с колани

Според информациите Кокс е пристигнал от родината си специално за мача, а сега неговата съпруга пристигна в града на Битълс, за да бъде до него в болницата. Италианските медии твърдят, че той е пострадал, когато група от 13 ултраси на Рома са налетели на група фенове на Ливърпул пред „Алберт Пъб”. От тях двама са задържани по обвинения в опит за убийство.

„Кориере дела сера” дори успя да идентифицира задържаните. Това са 21-годишният Филипо Ломбард и 29-годишният Даниеле Шушо. Те са били разпознати от италианските полицаи, придружили феновете на Рома до „Анфийлд”. Впоследствие е имало взаимодействие с местните органи на реда и провинилите са били арестувани на стадиона.

Вярва се, че Ломбарди и Шушо не са пътували с общата група ултраси и са дошли самостоятелно. Може дори да са си купили билетите за мача „на черно”.