Бранителят на Ливърпул Андрю Робъртсън вярва, че представянето на отбора му срещу Бърнли (4:2) е било перфектната подготовка за мача-реванш срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Първата среща между двата тима завърши при нулево равенство на „Анфийлд”, а реваншът е на 13-и март на „Алианц Арена”.

„Цялата работа на отбора в мача с Бърнли бе брилянтна. Нашата контрапреса работеше добре, а топката се движеше бързо. Реагирахме добре на лошите пасове и пропуснатите шансове”, сподели Робъртсън.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Job done, now we look forward to Wednesday! Might just be speaking to @sadiomaneofficiel again by then 🙄😂 #YNWA

A post shared by Andrew Robertson (@andyrobertson94) on

„Представихме се добре след гола на Бърнли, а това бе нужно, за да влезем оптимални в мача с Байерн. Искаме да продължим да бъдем безскрупулни – тогава шансовете ще дойдат. Миналият сезон се представяхме на ниво като гости в ШЛ, създавахме проблеми на противниците, а така искаме да е и сега”, предупреди Робъртсън съперника им в ШЛ.

„Ще бъде различен мач за разлика от първия дуел. Те ще трябва да атакуват, тъй като им трябва гол, а феновете ще им помогнат това да се случи. Нужно е да запазим фокуса и да направим нужното, за да продължим напред”, коментира левият бек на Ливърпул.

Победата срещу Бърнли върна Ливърпул на една точка зад лидера Манчестър Сити в яростната надпревара за титлата в Англия. „Измина още един важен мач – стават осем. Ще бъде вълнуващо до самия край. Трябва да даваме 100% във всеки един мач. Без значение дали ще спечелим трофей това трябва да бъде нашият идеал”, завърши той пред сайта на клуба.