По-малко от 48 часа остават до гостуването на Байерн Мюнхен срещу Ливърпул в осминафиналите на Шампионска лига, а в лагера на германския колос нямат много поводи за оптимизъм.

Победата с 3:2 над Аугсбург в събота дойде много трудно като на два пъти баварците изоставаха в резултата. В офанзивен план към момента единственият, който впечатлява с изявите си е Кингсли Коман. А в дефанзивен план тимът продължава да греши, което определено притеснява старши треньора Нико Ковач.

"Всичко трябва да бъде по-добре! Ако всеки път допускаме 2-3 гола, ще е трудно. Сега трябва и в международен план да не допускаме", каза Ковач.

А как може да се подобри защитата, идея няма и спортният директор Хасан Салихамиджич: "И аз нямам идея. Трябва да се справим на всяка цена. Трябва да подхождаме с повече грижа към защитата."

Тимът ще трябва да се справя без Жером Боатенг, който отпада заради стомашен вирус. Аут е и контузеният от дълго време Ариен Робен. Франк Рибери не замина за Англия с тима, но ще се присъедини по-късно тази вечер. Причината е, че късно снощи е станал баща.