Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер не е преставал да подканва своите съотборници да атакуват без значение колко попадения вече има във вратата на Барселона при разгромната победа с 8:2 в петък вечер. Германецът вкара два от головете, отчете се с една асистенция и не спря да притиска играчите на Кике Сетиен.

83 снимки

"Напред! Напред!", се чували викове на Мюлер и след петия гол във вратата на Марк-Андре Тер Стеген, пише Marca.

"Поглеждайки в официалните мачове срещу Меси, се вижда, че не играя никак зле в тях", бе споделил той години преди сблъсъка в Лисабон.

На клубно равнище Мюлер и Меси са се срещали 5 пъти. Първият е през 2013 година в Шампионската лига, когато Байерн печели елиминацията с общ резултат 7:0. В първата среща, завършила 4:0, той бележи 2 попадения, а в реванша едно. През 2015 Барселона отстранява германците на 1/2-финалите след 3:0 на "Камп Ноу" и загуба с 2:3 в Мюнхен. В реванша Мюлер вкарва третия гол.

На ниво национални отбори Германия има два успеха срещу Аржентина с Меси. През 2010 Маншафта надделява с 4:0, а първият гол е на Мюлер. Вторият случай е от финала на Световното първенство през 2014-а в Бразилия, когато немците стигат до трофея след 1:0 в продълженията.