Мач, който променя един цял живот. Победата на Ливърпул във финала на Шампионската лига преди 13 години в Истанбул превърна Рафаел Бенитес в легенда за клуба. Дори в момента спомените от турския град предизвиква силна емоция за треньора.

„Винаги ще повтарям, че мачът в Истанбул е най-емоционалният финал заради начина, по който ние се върнахме и спечелихме”, коментира Рафаел Бенитес.

„Всичко вървеше наопаки и тогава след почивката видяхме феновете на Ливърпул да пеят и да ни подкрепят въпреки, че губехме с 0:3. Беше изключително. Хората казват, че имахме късмет във финала, но бяхме ли късметлии, когато побеждавахме Челси, Ювентус и Байер Леверкузен? Играчите свършиха чудесна работа и вярваха, че могат да стигнат до успеха. Хората може и да не помнят всички, които играха в онази вечер, но футболистите винаги ще го помнят”, сподели Рафаел Бенитес.

„Този мач промени живота ми в Англия. Просто промени всичко. Същото може да се случи с Клоп. Да, той е идол сега, но би бил повече от това”, добави Бенитес по повод настоящия мениджър на Ливърпул Юрген Клоп.

„Аз също бих искал да спечеля трофея отново. Трябва да се стремим към победите”, заяви още Рафа Бенитес.