Португалският Бенфика победи с 2:1 ПСВ Айндховен в първия мач от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига.

Домакините откриха резултата още в 10-ата минута с гол на Рафа Силва. В 42-ата минута играчите на Бенфика направиха 2:0, а точен беше Юлиан Вайгъл

В шестата минута на второто полувреме Коди Гакпо върна един гол за гостите.

Футболистите на ПСВ бяха по-активни и само поредица от страхотни спасявания от вратаря Одисеас Влаходимос им попречи да вкарат изравнителен гол. Реваншът е след седмица в Нидерландия.

Йънг Бойс спечели с 3:2 срещу Ференцварош (Унгария) в друг плейоф за влизане в групите на Шампионската лига.

Швейцарският шампион игра с човек по-малко от 25-ата минута, когато Силван Хефти получи червен картон.

Гостите първи откриха резултата в 14-ата минута, когато Франк Боли се възползав от грешка в отбраната. Само две минути Мешак Елия изравни.

В 25-ата минута Хефти задържа съперник в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа и му показа червен картон. Гостите обаче пропуснаха, след като Мюрто Узуни уцели гредата от бялата точка. След това Кристофър Перейра си вкара автогол, но попадението не бе зачетено след разглеждане със системата ВАР, като съдията отсъди нарушение в атака.

В 40-ата минута Венсан Сиеро вкара за 2:1 за домакините с далечен изстрел, а в 65-ата минута Улисес Гарсия покачи на 3:1.

Осем минути преди края на двубоя Франк Боли вкара второто си попадение за Ференцварош, който е домакин на реванша след седмица.