Португалският гранд Бенфика постигна своето и отстрани гръцкия ПАОК на прага на групите на Шампионската лига. След равенство 1:1 в първия мач в Португалия, тимът от Солун влезе в срещата като фаворит, но класата на „лисабонските орли“ си каза думата.

Бенфика се наложи с категоричното 4:1 и си осигури място в груповата фаза на най-силния клубен турнир в Европа.

Началото на мача в Солун изобщо не предвещаваше такова развитие. Домакините успяха да поведат в резултата още 13-ата минута след заучено изпълнение на пряк свободен удар. След няколко паса през отбраната на Бенфика, Прийович се оказа на празна врата след пас на Маурисио и отбеляза за 1:0.

Въпреки трудния старт за Бенфика, португалците показаха характер и успяха да обърнат до 2:1 в рамките на шест минута. Първо в 20-ата Жардел засече с глава центриране от корнер и изравни. Малко по-късно отбраната на ПАОК сгреши фатално, когато бранител на домакините пробва да върне топката към своя вратар, който обаче бе доста колеблив и не успя да улови. Впоследствие Паскалис извърши нарушение срещу притичалия футболист на Бенфика и реферът Феликс Брих отсъди дузпа.

Едуардо Силва не сгреши от бялата точка и направи пълен обрат на резултата. Малко преди почивката Пици покачи на 3:1. След атака отляво Пици получи на границата на наказателното поле и с премерен удар се разписа.

През втората част гостите от Лисабон получиха правото да изпълнят нов наказателен удар, който Едуардо Силва отново превърна в гол, с който окончателно прекърши амбициите на домакините, които и днес се радваха на безрезервната подкрепа на своите фенове.

Четвърт час преди края тимът на ПАОК остана и с човек по-малко, след като Лео Матос получи втори жълт картон.

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е в четвъртък вечер.