Бенфика и Интер изиграха най-интригуващия мач до момента в група "D" на Шампионската лига, завършвайки 3:3 в Лисабон. За португалците това беше първа точка в турнира, но също така и почти сигурно оставане на последното място в групата. 

Интер пък остава в битката за върха с Реал Сосиедад, като и двата отбора имат по 11 точки. Срещата беше битка на две полувремена, след като домакините поведоха с 3:0, но гостите от Милано сътвориха паметен частичен обрат до 3:3. 

Мачът на „Да Луш“ започна по мечтан начин за домакините, след като Жоао Марио даде аванс на Бенфика още в 5-ата минута, разписвайки се след пас на Каспер Тенгстед.

Първоначално попадението не бе зачетено, смятайки се, че има засада, но преразглеждането с ВАР показа, че ситуацията е редовна и домакините ликуваха. В 13-ата минута отново Марио бе на точното място в точното време, за да засече една отскочила топка и да я насочи право в долния ляв ъгъл на вратата на Ян Зомер за 2:0.

След 34 минути игра хеттрикът на европейския шампион от 2016 г. бе факт, след като Тенгстед центрира чудесно в наказателното поле, където Марио порази вратата на италианците.

След почивката обаче финалистът в Шампионската лига от миналия сезон излезе с нож между зъбите и още в 51-ата минута пас на Ян Бисек намери Марко Арнаутович, който се разписа и така върна интригата в мача.  

Само 7 минути по-късно Франческо Ачерби центрира добре и намери Давиде Фратези в наказателното поле на Бенфика, където италианският национал с безкомпромисен удар прати топката под гредата.

Интер бе на гребена на вълната, а Бенфика трепереше за все по-тънкия си аванс. Така се стигна до 69-ата минута, когато Николас Отаменди извърши нарушение в наказателното поле срещу Маркус Тюрам. Съдията Андрис Трейманис отсъди дузпа, като след преразглеждане с ВАР потвърди решението си.

Зад топката застана Алексис Санчес, който показа хладнокръвие и в 72-ата минута прати топката в мрежата на Анатолий Трубин – 3:3.