Бившият футболист на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм смята, че Кристиано Роналдо и Лео Меси са с „една глава“ над конкуренцията по отношение на това кой е най-добрият активен играч, но добави, че нападателят на Ювентус "не е на същото ниво" като това на Меси.

В интервю за аржентинския телевизионен оператор „Télam“ Бекъм, който се изправи срещу Меси в Шампионската лига докато беше в ПСЖ през 2012/2013 година, той каза:

„Меси е уникален като играч и няма никой друг като него. И той, и Кристиано, който не е на същото ниво като Меси, са главата и раменете над останалите", сподели Бекс.

Спомняйки си за срещата си с капитана на Аржентина, Бекъм добави:

"Ние водехме и той влезе от пейката, а Барселона вкара. Въпреки моята възраст, аз харесвах да играя и отборът се представи добре и в двата мача. Правихме неща, с които можем да се гордеем. Те не ни победиха".

И двете срещи завършиха наравно - 2:2 на "Парк де Принс" и 1:1 на "Камп Ноу", но Барса продължи заради головете на чужд терен. На ¼-финалите обаче „каталунците“ бяха смазани с общ резултат 7:0 от бъдещия шампион Байерн Мюнхен.