Манчестър Сити ще се наслади на възможността да се изправи срещу Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионска лига, сподели футболният директор в клуба Чики Бегиристайн.

„Гражданите“ ще пътуват до Мадрид за първия мач на „Сантяго Бернабеу“ на 26 февруари, преди Реал да пристигне за реванша на „Етихад“ на 17 март. Кралският клуб е най-успешният клуб в историята на надпреварата с 13 трофея. Съставът надигра шампионите на Англия и в последния им елиминационен сблъсък в турнира през сезон 2015/16, когато на полуфиналите мадридският колос спечели с общ резултат 1:0, за да достигне финала.

„Реал Мадрид е топ отбор, тежък жребий за нас. Тимът е печелил надпреварата 13 пъти и е най-добрият в историята, когато стане въпрос за Шампионска лига. Въпреки че останаха втори в своята група, ние знаем тяхната история в турнира, но ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрия. Най-добрият начин да започнеш е като отстраниш Реал Мадрид. Винаги е удоволствие да се играе срещу Реал и в частност на „Бернабеу“. „Щастливи сме да отидем там и знаем срещу какво се изправяме. Те също ни познават, познават нашия мениджър, но за нас си остава удоволствие да им гостуваме“, започна Бегиристайн.

Преди това Сити имат повече от два месеца, в които трябва да се концентрират върху съкращаването на дефицита от лидера Ливърпул във Висшата лига. За състава предстои и гостуване на Оксфорд Юнайтед в четвъртфиналите на Карабао Къп, както и двубой с Порт Вейл в третия кръг на ФА Къп в началото на 2020. Бегиристайн се надява, че тимът ще се бори на всички четири фронта, когато дойде време за елиминационната фаза на Шампионска лига и, че съставът ще бъде отново здрав. „Винаги имаме шансове. Разполагаме с топ състав, ще се опитаме да върнем всички контузени ключови играчи за февруари месец. И мисля, че ще имаме своите шансове да отстраним Реал Мадрид. Трябва да останем и в битката за останалите трофеи. Ако това се случи, ще имаме своите възможности да се поздравим с един от тях или повече от тях“, завърши той. /БГНЕС