Барселона и Байерн Мюнхен се изправят един срещу друг в най-очаквания сблъсък от петия кръг на груповата фаза в Шампионската лига тази вечер. Решаващата среща от група „C“ на стадион „Спотифай Камп Ноу“ стартира в 22:00 часа и ще може да я проследите на живо в сайта Gong.bg.

Слабото представяне на Барселона в двата мача срещу Интер е на път да прати каталунците в Лига Европа през пролетта. Създалата се ситуация в групата принуждава испанците да гонят задължителна победа срещу баварците.

Спрямо показаното от германците в надпреварата до момента, подобен резултат определено няма да бъде постигнат лесно. Байерн имаше известни колебания в Бундеслига, но в европейските си ангажименти бе категоричен, за което свидетелства головата разлика 13:2.

Тимът на Барселона е спечелил само 1 от изминалите 6 мача от Шампионска лига и е загубил последните си 5 срещи с Байерн в турнира.

Проблемите пред Шави Ернандес със състава не са малко, като той няма да може да разчита на контузените Роналд Араухо, Мемфис Депай, Андреас Кристенсен и Сержи Роберто. Под въпрос пък остава Гави.

Универсалният футболист на Байерн Мюнхен Томас Мюлер поднови тренировки и може да участва в сблъсъка, докато стражът Мануел Нойер остава извън терена, информираха от клуба. Германският стрелец не взе участие при успеха над Хофенхайм с 2:0 през уикенда, а причината за това бе стомашен проблем. 33-годишният Мюлер реализира осем гола в осемте мача, които е изиграл срещу Барса, като спечели седем от тях. Мануел Нойер пък със сигурност ще бъде аут за двубоя с каталунците, но се очаква да се завърне обратно в състава след травмата в рамото за съботната среща с Майнц. Извън сметките на наставника Юлиан Нагелсман остават още Люка Ернандес и Лерой Сане.

За да продължи напред, Барселона трябва да стиска палци и за провал на Интер. Тимът е втори с три точки пред испанците и в предстоящия кръг е домакин на Виктория Пилзен. в последния кръг тимът на Шави гостува в Челия, а „нерадзурите“ са гости на Байерн, който вече се е класирал.

КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


22:00 часа | БАРСЕЛОНА – БАЙЕРН МЮНХЕН

Шампионска лига, група „C“, пети кръг

Вероятни състави на двата отбора:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): 1. Марк-Андре тер Стеген – 2. Ектор Бейерин, 23. Жул Кунде, 17. Маркос Алонсо, 28. Алехандро Балде – 8. Педри, 5. Серхио Бускетс, 21. Френки де Йонг – 7. Усман Дембеле, 9. Роберт Левандовски, 10. Ансу Фати

Старши треньор: Шави Ернандес

БАЙЕРН МЮНХЕН (4-2-3-1): 26. Свен Улрайх – 19. Алфонсо Дейвис, 4. Матайс де Лихт, 2. Даю Упамекано, 5. Бенжамен Павар – 8. Леон Горецка, 6. Йосуа Кимих – 7. Серж Гнабри, 42. Джамал Мусиала, 11. Кингсли Коман – 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

Старши треньор: Юлиан Нагелсман


Главен съдия: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „Спотифай Камп Ноу“, Барселона, Испания