Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде е готов да рискува с пускането на Серхио Бускетс в игра в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига срещу Рома.

29-годишният футболист все още не е напълно възстановен, но в мача срещу Севиля при неговото отсъствие се видя колко ключов игра за Барселона е той.

Играчът продължава с интензивното си лечение. Футболистът ще бъде тестван през следващите 48 часа и преди всичко във вторник ще бъде решено дали той ще вземе участие в мача срещу Рома.

 Бускетс претърпя фрактура на десния си крак в осминафиналния мач реванп от Шампионската лига срещу Челси и оттогава не е играл.

Серхио Бускетс все още не е подновил тренировки наравно със своите съотборници. В отбора са с повишено внимание, защото са наясно, че на този етап от сезона е изключително важно пълното възстановяване на играча.

В Севиля Иван Ракитич замени Бускетс, но не се представи убедително.

От своя страна Ернесто Валверде е оптимист и е уверен, че ще може да го използва в мача срещу Рома. Треньорът знае колко важно е да може да разчита на един от капитаните и и се чувства спокоен, че Бускетс ще бъде на линия.

Всички са в очакване на Серхио Бускетс, който има две тренировки, след които ще се знае дали ще бъде в състояние да се завърне и да бъде на разположение на Валверде.