Барселона започна много силно участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Каталунците разбиха с 5:1 у дома Виктория Пилзен в мач от Група С на турнира. Франк Кесие откри резултата, а след това хеттрик записа Роберт Левандовски (34,45, 67). Феран Торес вкара петото попадение за победителите, а за чешкия първенец точен беше Ян Сикора в 44-ата минута. 

Домакините наложиха контрол над срещата още от самото начало и в 15-ата минута поведоха. Дембеле центрира от корнер, а Жул Кунде свали топката за Кесие, който с глава вкара за 1:0. В 23-тата минута дойде и първата спорна ситуация в мача.  Кристенсен събори Москера в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за гостите, като бе приготвил и червен картон в ръката си, който да покаже на защитника на каталунците. Той обаче изгледа ситауцията на ВАР и видя, че нападателят на гостите първо удря с лакът в лицето датчанина преди да бъде препънат. 

Gulliver/GettyImages
26 снимки

В 34-ата минута Барса удвои аванса си. Левандовски получи пред наказателното поле и с прецизен удар вкара първия си гол за каталунците в турнира. Шест минути по-късно Педри отправи силен шут, който защитник успя да изчисти преди топката да се оплете в мрежата. 

В 44-ата минута Виктория се върна в мача, след като Сикора засече с глава центриране на Ямелка и вкара за 2:1. В третата минута на добавеното време Левандовски върна преднината на домакините от два гола. Дембеле се пребори за топката и центрира за поляка, който отново не сбърка за 3:1. 

Барселона

източник: Sofascore

В 65-ата минута Хори получи пас зад защитата, но останал очи в очи с Тер Стеген не успя да отправи достатъчно качествен удар, за да отбележи. Две минути по-късно чехите получиха четвърти гол. Левандовски комбинира с Феран Торес и с удар в долния десен ъгъл оформи своя хеттрик. 

В 71-ата минута Феран беше изведен от Дембеле зад отбраната на гостите и с шут от воле оформи крайното 5:1.