Отборите на Барселона и Антверп играят при резултат 5:0 в първия си мач група H на Шампионска лига. Жоао Феликс даде преднина на домакините с гол в 11-ата минута. Левандовски удвои, а авансът на каталунците стана от три попадения след автогол на Батай.

Второто полувреме отново започна със силна игра на испанския шампион. В 54-ата минута Гави също се разписа. Малко повече от десет минути след това Жоао Феликс добави още един гол към сметката си.


Gulliver/GettyImages
32 снимки

Съвсем очаквано каталунците поеха инициатива от първия съдийски сигнал. Жоао Феликс веднага се опита да застраши вратата на гостите, след като се измъкна с добър финт, но не успя да стреля.

В 8-ата минута нещо подобно се случи след добър рейд на Френки де Йонг, който размина няколко играча на белгийците и след това намери португалеца. Така и не последва удар, след като Феликс бе съборен на границата на наказателното поле. Претенциите му за нарушение не доведоха до нищо.

Три минути след това каталунците разиграха добре, а Гюндоган намери Жоао Феликс, който успя с изстрел по земя да прати топката в близкия ъгъл за 1:0.

В 19-ата минута Жоао Феликс отново бе в центъра на вниманието. Той получи отляво, завъртя се и центрира на далечната греда, а там Роберт Левандовски стигна до топката и я вкара във вратата на Антверп за 2:0.

Само три минути по-късно Барса поведе с 3:0, след като Жел Батай си отбеляза автогол. Рафиня опита центриране след пробив отляво, а топката рикошира от халфа и влезе във вратата.

В 34-ата минута Рафиня получи топката в наказателното поле, успя да си нагласи топката и стреля по земя. Изстрелът му обаче попадна в центъра на вратата и Бюте се справи с него.

Минута преди края на първото полувреме Антверп успя да стигне до първия си удар към вратата. Янсен стреля от границата на пеналтерията, но ударът му не затрудни стража на Барселона.

В 54-ата минута Барселона стигна до нов гол. След няколко неуспешни удара, топката попадна в Гави, който си я бутна и с мощен изстрел я прати зад стража на Антверп.

Жул Кунде опита късмета си с далечен изстрел три минути след това. Изпълнението му не бе добро и мина встрани от вратата.

В 64-ата минута Рафиня си спря топката на гърди и опита директно да стреля. Ударът му обаче бе блокиран, въпреки това не мина далеч от целта. Минутка след това Кансело също имаше шанс да се разпише. Неговият шут обаче не бе точен.

Жоао Феликс успя да стигне до втория си гол в мача. Рафиня го намери на далечната греда с хубаво центриране, а португалеца не сгреши и с глава прати топката в мрежата.

В 74-ата минута Тер Стеген блесна с двойна намеса, като на два пъти отказа гостите от гол. Все пак при атаката на Антверп бе отсъдена засада.

LIVE Барселона - Антверп 5:0

1:0 Жоао Феликс 11'

2:0 Роберт Левандовски 19'

3:0 Жел Батай 22' (авт)

4:0 Гави 54'

5:0 Жоао Феликс 66'

Стартови състави на двата отбора:

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Кристенсен, Балде, Кансело, Де Йонг, Гюндоган, Гави, Рафиня, Феликс, Левандовски

Антверп: Бюте, Вайндал, Алдервейрелд, Кулибали, Баликуша, Вермеерен, Екеленкамп, Кейта, Муя, Янсен, Батай