Барселона посреща Порто в изключително интересен двубой от Група H. Мачът е тази вечер от 22.00 и ще бъде предаван пряко в ефира на MAX Sport 2. Главен съдия на срещата на "Естадио Олимпико" е италианецът Даниеле Орсато. 
 
Победа ще гарантира класирането на каталунците, а успех на Порто сериозно би заплел възела в групата, в която са още отборите на Шахтьор Донецк и Антверп. Двата отбора водят в класирането с актив от девет точки и мачът се явява като финал за първото място в групата. Двубоят в Португалия завърши 1:0 за Барселона.  Отборът на Шави пропусна възможността да се класира предсрочно за елиминациите, след като в предишния кръг загуби от Шахтьор Донецк. Каталунците ще се класират за осминафиналите, ако победят Порто или завършат наравно с португалците, а Шахтьор не спечели срещу Антверп.
 
Треньорът Шави Ернандес подчерта важността на двубоя с Порто. 
 
"За нас това е жизненоважен мач. При победа си гарантираме първото място след две години без класиране на осминафиналите. Подхождаме към този мач с много ентусиазъм. Надяваме се на подкрепата на нашите фенове. Имаме нужда от тях повече от всякога и се надяваме да имаме вълшебна вечер. Чувствам се подкрепен от клуба по всякакъв начин. Всеки ден говоря с президента и имам доверие. Имам пълно доверие на Деко, приятели сме. Те знаят как се работи. Добре съм, енергичен съм, по-позитивен съм от всякога, вярвам сляпо в играчите. Винаги има критики“, заяви Шави Ернандес.
 
Барселона има само два успеха в последните си пет срещи във всички турнири и изпитват сериозни трудности. Вратарят Марк-Андре тер Стеген е под въпрос за сблъсъка заради травмата в гърба, а ветеранът Пепе може да пропусне мача за Порто. Португалците ще са без наказания защитник Давид Кармо и контузения нигериец Зайду.