Барселона приема Бенфика в мач от група "Е" на Шампионската лига. Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.
 
За Шави срещата ще е дебют в Шампионската лига като треньор на Барса. Той няма да може да разчита на Серхи Роберто, който продължава да изпитва болки в десния крак.
 
"Ако победим Бенфика, ще бъдем на осминафиналите. Така го виждам, като златна възможност”, заяви Шави в часовете преди мача.
 
Двата отбора са преки конкуренти за второто място в групата, тъй като Байерн Мюнхен е недостижим лидер с пълен актив от първите четири кръга. Каталунците имат 6 точки, а Бенфика - 4.
 
Барселона в никакъв случай не може да си позволи да губи срещата, тъй като в последния кръг се изправя срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена". Бенфика пък ще играе с аутсайдера в групата Динамо Киев.

Барселона - Бенфика 

Барселона: 1.Тер Щеген, 3. Пике, 4. Араухо, 5. Бускетс, 9. Депай, 11. Демир, 15. Лангле, 18. Жорди Алба, 21. Ф. де Йонг, 28. Нико, 30. Гави

Треньор: Шави

Бенфика: 99. Влаходимос, 2. Жилберто, 3. Грималдо, 5. Вертонген, 7. Евертон, 15. Яремчук, 20. Жоао Марио, 27. Рафа Силва, 28. Вайгл, 30. Отаменди, 34. Алмейда

Треньор: Жорже Жезус