Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е форсирал преговорите с Аякс за подписа на младата звезда на холандския футбол Матайс де Лихт. Според информацията на вестник "Спорт", той е имал срещи в понеделник и вторник с един от ръководителите на амстердамския клуб Едвин ван дер Сар. 

На тях са били коментирани условията по сделката, като се е стигнало до важно принципно разбирателство. А именно каталунците да направят всичко възможно да изпълнят всички условия по сделката до 10 април, когато е първият 1/4-финал в Шампионската лига между холандците и Ювентус. 

В противен случай, ако не се стигне до споразумение дотогава, преговорите ще бъдат отложени за лятото, когато в наддаването ще се включат и всички останали претенденти за подписа на 19-годишния талант. И това би направило задачата за привличането му на "Камп Ноу" ужасно трудна. 

Самият Де Лихт с удоволствие би искал да играе в Барселона и по една друга причина. Там вече беше привлечен приятелят му и съотборник на "Йохан Кройф Арена" Френки де Йонг, а двамата биха искали да продължат да играят заедно, макар и в испанския колос.