Германският шампион Байерн Мюнхен подпечата мястото си на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като постигна победа с 4:2 в гостуването си на Виктория Пилзен в мач от група „C“ на турнира.

И четирите гола на „баварците“ паднаха още през първото полувреме и бяха дело на Садио Мане в 10-ата, Томас Мюлер в 14-ата минута и на два пъти Леон Горецка (25’ и 35’). гост на Виктория Пилзен в мач от Група „С“. Головете за чешкия шампион пък бяха дело на Адам Влканова в 62-ата и ва и Ян Климент в 75-ата минута.

Гостите откриха след десет минути игра, когато Садио Мане напредна от лявото крило към наказателното поле, последва двойно подаване с Томас Мюлер, след което сенегалецът остана сам срещу вратаря и се разписа за 1:0.

Само четири минути по-късно Томас Мюлер удвои, след като бе оставен съвсем сам във вратарското поле и засече центриране по земя отляво на Кингсли Коман.

Класиката бе оформена в 25-ата минута, когато Мюлер центрира отдясно, а Серж Гнабри от границата на наказателното поле продължи топката към Леон Горецка, който с отличен удар 13-14 метра вкара за 3:0.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Десен минути след това германският халф се разписа за втори път. Той бе изведен в наказателното поле от Лерой Сане и останал сам срещу Индрих Станек, не сгреши и направи вечерта за чешките фенове още по-тежка.

След час игра домакините застрашиха вратата на Свен Улрайх, който спаси с глава удар на Лудек Перница, който засече с глава центриране на Павел Буча.

В 62-ата минута все пак чехите отбелязаха почетно попадение. Джон Москера надскочи Нусаир Мазрауи и с глава насочи топката към Адам Влканова, който с десния крак разпечата Улрайх. 

Петнайсет минути преди края на мача Виктория вкара и втори гол на „баварците“. Ян Климент бе точен, след като получи топката от Либор Холик. Той овладя топката с първото си докосване, завъртя се и с левия крак направи безсилен Улрайх.

По този начин Байерн вече си осигури участие в елиминационната фаза, като имат 12 точки, докато втория Интер е със седем. Виктория Пилзен остава последен с 0 и без шансове за продължаване напред. В следващия кръг „баварците“ гостуват на Барселона, докато чехите пътуват до Италия за среща с „нерадзурите“.