Байерн Мюнхен стартира участието си в Шампионска лига с разгромна победа с 9:2 над Динамо Загреб на "Алианц Арена". Баварците счупиха куп рекорди със звучния успех, който беше най-голям за тях в Турнира на богатите. 

Германският гранд вече е отборът с най-много вкарани голове в един двубой. Освен това тимът на Венсан Компани реализира повече попадения от 14 от отборите от миналогодишното издание в турнира. 

Байерн спечели последните си 21 откриващи мача в Шампионска лига с голова разлика 60:7, като това също е рекорд. 

Четири попадения срещу Динамо реализира Хари Кейн. Англичанинът стана четвъртият футболист с толкова попадения в един мач от турнира за отбора, като се изравни с Роберт Левандовски, Серж Гнабри и Марио Гомес. Освен това Кейн се превърна в първия футболист в Шампионска лига, който вкарва три дузпи в една среща. 

Майкъл Олисе също записа името си в историята с двата си гола в мача. Той стана първият французин след Тиери Анри през 1997 година, който бележи две попадения в дебюта си в надпреварата. 

Двубоят беше много важен и за Томас Мюлер и Венсан Компани. Легендата на Байерн стана футболистът с най-много мачове в Шампионска лига - 152, като изпревари Шави Ернандес. Новият треньор на отбора записа най-изразителната победа за наставник, който дебютира в турнира. 

Представянето на Джамал Мусиала също беше забележително. Германският национал се превърна във втория футболист след Неймар срещу Селтик през 2016 година, който има повече от 10 докосвания до топката в противниковото наказателно поле, създава повече от 7 голови положения пред вратата на съперника и прави поне две асистенции.