Байерн Мюнхен постигна добри резултати срещу Арсенал в последните години, но сега баварците не са изпълнени с оптимизъм за предстоящия сблъсък с англичаните от четвъртфиналите в Шампионска лига.

Байерн гостува на стадион "Емирейтс" във вторник след поредните поражения в Бундеслигата срещу Борусия Дортмунд и Хайденхайм, с които на практика загуби битката за титлата от откъсналия се на връха лидер Байер Леверкузен. На другия полюс е съставът на Арсенал, който оглави класирането във Висшата лига след ремито 2:2 на конкурента Ливърпул при гостуването на Манчестър Юнайтед. 

Байерн победи Арсенал три пъти на осминафиналите на Шампионска лига между 2013 и 2017 г.

Членът на борда на директорите на Байерн Мюнхен Макс Еберл разчита, че Байерн не е оптимистично настроен, но разчита, че отборът ще излезе от кризата и няма да допусне четвърто поредно отпадане на четвъртфиналите в турнира. 

"В момента не мога да мисля за много неща. Това е Шампионска лига и се надявам отборът да се събере", каза Макс Еберл, цитиран от ДПА.

Единственото положително, което Еберл вижда, е завръщането след контузии на вратаря Мануел Нойер и крилото Лерой Сане 

Ветеранът Томас Мюлер призова за обединение преди мача с Арсенал.

"Ще дадем всичко от себе си“, въпреки че „в момента нямаме силата да търсим резултати. Но все още имаме Шампионска лига", каза Мюлер.