Байерн Мюнхен постигна много трудна победа с 2:1 при гостуването си на Копенхаген. Срещата беше от Група А на Шампионска лига. Лукас Лерагер откри резултата в 56-ата минута, а баварците стигнаха до обрат след голове на Джамал Мусиала в 67-ата минута и Матис Тел в 81-ата минута.

Така баварците постигнаха още един рекорд в турнира, след като това беше 18-ият им пореден мач в груповата фаза, в който не губят, като така вече са пред Барселона. Освен това отборът на Томас Тухел вече е в серия от 36 мача, в които не познава вкуса на поражението в групите на турнира.

С успеха Байерн събра 6 точки и е лидер във временното класиране, докато датският шампион има една.

БГНЕС
43 снимки

Домакините започнаха смело мача и още в 4-ата минута можеше да поведат, но Свен Улрайх се справи с удара на Мохамед Елиунуси. Байерн отговори със силен шут на Кингсли Коман, който беше блокиран от защитник. Малко след това Лирой Сане се разходи между защитници на домакините и подаде към Хари Кейн, който отправи удар от малък ъгъл, но Камил Грабара се справи.

В 29-ата минута шут на Йозуа Кимих извън наказателното поле премина покрай вратата.

Със старта на втората част Байерн отново наложи високо темпо. В 54-ата минута Кимих изпълни статично положение, но ударът му беше твърде слаб, за да затрудни Грабара. 

Две минути след това защитата на баварците се провали. Виктор Клаесон отправи силен удар, който Улраих изби. Топката се озова в Лукас Лерагер, който не сбърка за 0:1.

Байерн изравни в 67-ата минута. Тогава Джамал Мусиала елегантно се освободи на границата на наказателното поле и с прецизен удар матира Грабара за 1:1.

Баварците тръгнаха в търсене на втори гол, но можеше да получат такъв, след като в 73-ата минута Елиунуси от отлична позиция не успя да вкара в опразнената врата. В 81-ата минута резервата Леон Горетцка пропусна чисто положение с глава.

Две минути по-късно обратът беше факт. Улрайх изрита топката напред, където Хари Кейн с глава продължи към Томас Мюлер. Ветеранът финтира двама защитници и подаде към Матис Тел, за когото остана по-лесното – да вкара за 1:2.

Дълбоко в добавеното време на мача Улрайх спаси трите точки за своя отбор, след като с блестяща намеса отрази удар на Джордан Ларсон.