Байерн Мюнхен съумя да завърши 0:0 при гостуването си на "Анфийлд" срещу Ливърпул в първи 1/8-финал между двата отбора в Шампионска лига. Домакините създадоха по-опасните положения пред вратата на Нойер, но не съумяха да го преодолеят.

Ливърпул започна добре двубоя с позиционни атаки. В 4-ата минута с голям труд Байерн взе една топка в центъра на терена, но неточен пас на Кимих провали атаката. 

Домакините опитаха да открият резултата с отлична атака, която позволи на Салах да отправи удар към Нойер, но той се справи с това предизвикателство в 13-ата минута. Пасът дойде от Хендерсън, който изведе своя съотборник на отлична позиция, но завършекът не беше добър. Три минути по-късно Мане стреля неточно встрани от вратата на Нойер. Байерн отвърна с удар на Коман, който обаче от малък ъгъл не намери целта.

В 24-ата минута на срещата, Салах посрещна добре една топка с глава, но я прати встрани от вратата на Нойер. Четири минути по-късно Кимих получи жълт картон за нарушение срещу Мане и ще пропусне реванша в Мюнхен. 

Gettyimages
25 снимки

Най-чистото положение до този момент в мача дойде в 33-ата минута на двубоя, когато топката попадна в Мане, но той от чиста позиция прати топката от около 11 метра в аут. Две минути по-късно Алисон спаси плътен шут на Гнабри.

В 41-ата минута на срещата Фирмино сложи топката на крака на Матип, но той пропусна да открие резултата в полза на Ливърпул. До почивката Гнабри и Мане пропуснаха да се разпишат в съперниковите врати и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

През втората част бракът в подаванията и на двата отбора се засили. Все пак в 53-ата минута опасна атака на Ливърпул едва не завърши с гол. Салах не съумя да насочи кълбото към опразнената от Нойер врата.

Най-опасният футболист в редиците на гостите Гнабри на два пъти имаше възможност да матира Алисон в 57-ата и 59-ата минута, но първият му удар попадна в съперник, а вторият не намери очертанията на вратата.

В 79-ата минута Байерн опита опасна атака, но ударът на Хамес стреля мощно към вратата на Ливърпул, но неточно. Четири минути по-късно топката попадна в Матип, който от границата на наказателното поле стреля крайно неточно в аут.

Байерн ще трябва да благодари на вратаря Нойер, тъй като той спаси опасен удар на Мане с глава, като прати топката в корнер, парирайки с котешки рефлекс удара. В крайна сметка двата тима не съумяха да си отбележат голове, а реваншът е на 13 март в Мюнхен.

ЛИВЪРПУЛ - БАЙЕРН МЮНХЕН 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Фабиньо, Робертсън, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Мартинес, Тиаго, Гнабри, Хамес, Коман, Левандовски

съдия: Джанлука Роки (Италия)