Десният бек на Байерн Мюнхен Люка Ернандес ще отсъства „няколко седмици“ заради травма на слабините, съобщиха от пресслужбата на клуба, добавяйки към френските опасения преди началото на Световното първенство в Катар след около два месеца.

Ернандес получи контузия при победата над Барселона с 2:0 в Шампионската лига във вторник вечер. „Скенер разкри, че 26-годишният французин е получил мускулно разкъсване в областта на левия си адуктор“, се казва в съобщението на баварския колос.

Това означава, че селекционерът на Франция Дидие Дешан трябва да търси варианти в отбрана за предстоящите мачове на „петлите“ в Лигата на нациите този месец, след като централният защитник на Пари Сен Жермен Преснел Кимпембе отпадна от сметките за около месец и половина по-рано тази седмица заради проблем в подколянното сухожилие. Полузащитникът Пол Погба се възстановява от операция на коляното, докато Н‘Голо Канте и Карим Бензема в момента също са извън строя.

Световните шампиони играят с Австрия на 22 септември и с Дания три дни по-късно в двубоите от Лигата на нациите, които са подготвителни преди Мондиала в Катар, който започва на 20 ноември.