Тимът на Байер Леверкузен победи с 2:0 Атлетико Мадрид в мач от група В на Шампионска лига. „Аспирините“ стигнаха до успеха с късни голове на Роберт Андрих и Муса Диаби. Германският тим изненадващо създаде повече положения и заслужено спечели, но имаше и доза шанс, че през първата част Майкъл Оливър не отсъди дузпа за игра с ръка на Едмонд Тапсоба.

Немският отбор събра 3 точки, а толкова има и Атлетико, който преди седмица постигна драматична победа с 2:1 срещу Порто. Лидер в групата е Брюж. Белгийците разгромиха с 4:0 като гост Порто и са с пълен актив от 6 точки.

Първата добра възможност се откри пред домакините, след като Пиеро Хинкапи преодоля Науел Молина на фланга и центрира към Адам Хложек, но Марио Ермосо изчисти.

Най-спорният момент в двубоя пък дойде в 22-ата минута. Тогава след центриране в наказателното поле Тапсоба изби кълбото с ръка, но Майкъл Оливър не отсъди дузпа. Последва проверка с ВАР, която потвърди решението на главния съдия, а Диего Симеоне не скри недоволството си.

В 25-ата минута Хложек намери Демирбай, който веднага шутира, но топката мина на сантиметри от гредата. В 48-ата минута домакините като по чудо не поведоха. Първо Диаби подаде на Шик и той стреля в напречната греда, а при добавката Хложек уцели левия страничен стълб и Атлетико отново оцеля. Секунди по-късно Гърбич спаси удар с глава на Демирбай.

След час игра Симеоне отново прибегна до смените. Гризман и Караско заеха местата на Молина и Рейнилдо, а "дюшекчиите" заиграха с повече агресия в средата на терена.

В последните десет минути обаче домакините материализираха два от шансовете си чрез Андрих и френския национал Диаби, с което вгорчиха вечерта на мадридския клуб.