Отборът на Атлетико Мадрид проведе открита тренировка няколко дни преди финалния сблъсък в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

"Дюшекчиите" решиха да запазят скромност и да не се изхвърлят в изказванията си пред медиите относно сблъсъка с градския им съперник.

"Финалът е 50:50. Трофеят се решава в един мач и двата отбора имаме еднакви шансове", коментира Симеоне пред репортери седмица преди финала в Милано.

Капитанът на Атлетико Мадрид Габи иска да изтрие белезите, оставени след поражението на "червено-белите" срещу Реал Мадрид на финала в Шампионската лига през 2014 година. "Белегът е още там и ще трябва още доста време, за да бъде заличен", заяви 32-годишният полузащитник.

„Първо трябва да се отбраняваме добре, да внимаваме за всеки детайл и от друга страна да се възползваме от грешките на съперника. Знаем, че да се възползваш от грешките на другия отбор е много важно в подобни мачове“, коментира от своя страна Коке.

„Финалът е като всеки един друг мач. Знаем, че ще бъде трудно да запазим вратата си суха, ноние ще се стремим да вършим нещата, както винаги“, добави вратарят Ян Облак.

„Откакто загубихме финала срещу Реал през 2014 година, ние винаги сме мечтали да участваме в още един финал в Шампионската лига. Имаме възможността да го изиграем, продължаваме да бъдем скромни и да поддържаме вярата в себе си“, добави защитникът Диего Годин.

Финалната среща е на 28-и май, а арена на сблъсъка ще бъде "Сан Сиро"