Отборът на Атлетико Мадрид се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига, след като надделяха с 3:1 като гост тима на Порто. Всичко най-интересно се случи през втората част, когато Антоан Гризман в 56-ата, Анхел Корея в 90-ата и Родриго де Поул в 92-ата минута вкараха трите попадения за шампионите в Ла Лига, а гол от дузпа на Серджио Оливейра оформи крайния резултат в 96-ата минута.

Мачът обаче ще бъде запомнен и с много грозните сцени, които се разиграха между футболистите и треньорите на двата тима на терена.

Gulliver/GettyImages
96 снимки

Още в 13-ата минута звездата на „рихибланкос“ Луис Суарес трябваше да напусне терена с мускулна травма, което допълнително усложни положението на гостите.

В 21-ата минута Яник Караско проби в наказателното поле по отличен начин и пусна пас пред вратата, където Тома Льомар стреля, а Диого Коща отрази с крак.

Малко след това Антоан Гризман се размина с топката, Маркос Йоренте обаче успя да нанесе удар, но отново вратарят на домакините се намеси с крак.

„Драконите“ отговориха със слаб изстрел на Марко Груич, който беше уловен от Ян Облак. До края на първата част Порто натисна, а словенският страж му на Атлетико спаси удари на Луис Диас и Груич.

Две минути след началото на втората част Отавио отне топката от край аутлинията и я насочи към Тареми, чийто шут обаче се оказа неточен. Малко след това нападателят нанесе опасен удар, който беше спрян с крак от Облак.

В 56-ата минута Атлетико поведе в резултата. Именно Тареми не изчисти топката при корнер и тя попадна в Гризман, който пък не сбърка – 0:1.

В 61-ата резервата Матиас Куня направи чудесен пробив и дори прехвърли Коща, но Пепе изби топката от голлинията, а Гризман и Коке не съумяха да направят успешна добавка.

Пет минути след това на терена настъпиха истински грозни сцени на терена. Караско и Отавио се сдърпаха край тъчлинията, а белгиецът дори повали своя съперник и затова получи директен червен картон. Последваха сблъсъци между футболисти и треньори на двата отбора. Страстите не се успокоиха и само три минути по-късно отново се стигна до меле между двата лагера. Този път изгоненият беше влезлият като резерва Уендел, който нанесе удар в гърлото на Куня. Последва червен картон и за Агустин Маркесин на пейката на домакините.

Буквално в 90-ата минута „дюшекчиите“ организираха контраатака, която завърши с попадение на Корея.

Две минути по-късно Де Поул отне топката от Шансел Мбемба, нахлу в наказателното поле и пусна пас към Гризман. Неговият шут беше блокиран от Оливейра, но Де Паул беше безгрешен при добавката за 0:3.

Секунди преди изтичането на добавеното време Марио Ермосо фаулира Еванилсон в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Оливейра беше точен от дузпата и така оформи крайния резултат.

С този успех Атлетико успя да завърши на второ място в групата с актив от 7 точки и ще продължи към елиминационата фаза на турнира. Порто пък остава трети с пет пункта, които ще играят в Лига Европа през новата година.