Офанзивният полузащитник на Тотнъм Деле Али обясни, че за него звездата на Барселона Лионел Меси е най-добрият футболист на планетата, но последното по никакъв начин не обезкуражава него или съотборниците му преди предстоящото гостуване на „Камп Ноу”.

„Шпорите” държат в ръцете си евентуалното класиране за елиминациите на Шампионската лига, но за да бъдат напълно сигурни в него, трябва да победят Барса навън. Каталунците вече са сигурни за следващата фаза като лидери група В и има голяма вероятност да извършат множество ротации за срещата, която няма никакво значение за тях.

Дори и срещу Барса в нетипичен вид, победа на „Камп Ноу” си е достатъчно голямо предизвикателство, а за Али няма значение дали Меси ще играе или не. „Меси е играч, който всички идолизират заради всичко, което е постигнал в  своята кариера”, коментира английският национал.

„За мен, той е най-добрият на планетата и е истинска радост за окото. За да бъда напълно честен, ще добавя, че не съм особено притеснен в какъв състав ще излязат те. Ние определено отиваме там с увереност, знаем, че ни чака труден мач, ала и те са хора. Всеки прави грешки.”

„Просто трябва да се уверим, че ще накажем техните неточности и да бъдем в мача доколкото е възможно. Барса са един от най-добрите отбори в света, разполагат с някои страхотни футболисти. Като хлапе всеки от нас е мечтал да играе на „Камп Ноу”, ще отидем там и ще дадем най-доброто от себе си”, добави Али.