Левият бек на Ливърпул Анди Робъртсън сподели какво е било чувството да се изправи срещу Лионел Меси в миналогодишното издание на Шампионската лига. 

Двамата се изправиха един срещу друг в полуфиналните срещи между Ливърпул и Барселона, а в паметта на шотландеца се е отпечатало изживяването по време на мача на "Камп Ноу", завършил с поражение за "мърсисайдци" с 0:3. 

"Излязох от мача на "Камп Ноу", мислейки си, че съм се справил доста прилично с опазването му. Накрая обаче той се отчете с 2 гола и една асистенция и всички говореха само за него!", започна бекът. 

"Много е трудно да се изправиш срещу един от най-добрите за всички времена. Според мен даже той е най-добрият. Като професионален футболист преди мача винаги си казваш, че ще се справиш, но не винаги е такава истината".

"Помня как подмина двама наши халфа и тръгна да бяга срещу мен. Тогава усетих колко е сериозно да се играе срещу Меси. Нещата, които правеше с топката бяха плашещи. Единственият ти шанс да се защитиш срещу него е, ако отгатнеш накъде ще тръгне", завърши разказа си Робъртсън.