Плеймейкърът на Олимпик Лион Набил Фекир не скри своето възхищение от Лионел Меси преди предстоящия реванш срещу Барселона от 1/8-финалите в Шампионската лига. Френският национал обаче беше категоричен, че той и останалите му съотборници ще сторят всичко по силите си, за да огорчат 5-кратния носител на „Златната топка”.

Барса взе нулево реми при гостуването си срещу Лион през миналия месец и сега има предимството да играе реванша на „Камп Ноу”. Гостите обаче не са съвсем обречени, защото всеки евентуален техен гол ще тежи много повече.

Барса посреща французите в 22 часа българско време на 13 март, сряда.

„Барселона е един от най-добрите отбори в света. Винаги е забавно да играеш срещу подобен род съперници”, коментира 25-годишният Фекир, който не игра в първата среща заради наказание.

„Нормално е феновете да очакват много от мен в този мач. Ще дадем всичко. Дори и да направим така, мачът пак ще бъде много, много труден.”

„За мен Меси е най-добрият на планетата. Вече съм го срещал на терена по време на Световното първенство през 2018-а. Лионел Меси вече 10 години е на върха. Той е решаваща фигура сезон след сезон. Печели трофеи за своя тим. Ще дадем най-доброто, за да го спрем”, допълни Фекир.