Футболистът на Реал Мадрид Тони Кроос може да загуби титулярното си място през този сезон, пише "AS". Изненадващо за много беше оставянето му на скамейката за двубоя с Манчестър Сити от 1/8-финалите в Шампионската лига. 

"Белите" загубиха с 1:2 след късен обрат на "Сантиаго Бернабеу". Камерите уловиха разговор между германския халф и мениджъра на "гражданите" Пеп Гуардиола.

"Когато не те видях сред 11-те, не можеш да повярвам", казал Пеп на германския халф.

Кроос напусна Байерн през 2014 година, само година след пристигането на Гуардиола. През настоящия сезон германецът е играл с 400 минути по-малко от Каземиро. В същото време Кроос е футболистът с най-добър процент при подаванията в Ла Лига - 94%.

В защитен план обаче не е толкова ефективен. След миналия катастрофален сезон за "кралете" полузащитникът беше сред големите виновници според феновете. Цели 64% от привържениците на Реал Мадрид тогава смятаха, че той трябва да си тръгне, пише още "AS". Въпреки това той удължи договора си с мадридчани до 2023 година. 

Според специалсистите Кроос трябва даподобри представянето си, защото в последните два сезона е загубил от влиянието си в отбора.