Артур Мело е един от футболистите на Барселона, който се представи на най-високо ниво в сблъсъка срещу Тотнъм при успеха с 4:2 на „Уембли“. Бразилецът, който не се очакваше да започне в стартория състав на Ернесто Валверде, направи много силно впечатление с изявите си. Това бе третият официален мач на 22-годишния футболист за сезона. Той взе участие в срещата за Суперкупата на Испания срещу Севиля, която се игра в Танжер, а също така започна като титуляр в двубоя срещу Жирона (2:2) на „Камп Ноу“.

Артур започна леко припрян на „Уембли“, но постепенно напипа пусла на мача и се превърна в един от водещите играчи на отбора на терена.

Бразилецът направи изключително силно впечатление с контрола върху топката и с техниката, която демонстрира.

Артур не се отчая от липсата на много възможности в началото на сезона и се посвети на всекидневна работа, за да продължи да подобрява своята форма и да продължи своята адаптация.

С представянето си на „Уембли“, Артур със сигурност е дал много положителни сигнали към старши треньора Ернесто Валверде.

В Барселона са предпазливи с налагането на бразилеца, но той прие предизвикателството и ако продължи да се представя на същото високо ниво, то Артур със сигурност ще постави много въпросително относно мястото си в титулярния състав на Валверде.