Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака липсата на агресия от страна на неговите футболисти при загубата с 0:1 от Порто в осминафинал в Шампионската лига.

"Драконите" стигнаха до успеха с красиво попадение дълбоко в допълнителното време, дошло след удар от дистанция на Галено, който направи безпомощен вратаря Давид Рая.

Така надеждите на "артилеристите" да стигнат до четвъртфиналите за първи път от 14 години намаляха преди реванша на "Емирейтс" на 12 март.

"Много съм разочарован от начина, по който загубихме мача в края. Не успяхме да се справим с тази ситуация достатъчно добре. В Шампионската лига това винаги се наказва. Ако не можехме да спечелим срещата, не трябваше да я губим", каза Артета.

"Наистина доминирахме в мача, но ни липсваше гол, особено през първото полувреме. Трябва да имаме много повече агресия, трябва да играем напред и да генерираме много повече заплаха за защитата на съперника. Ще се поучим от това. Сега е ясно, че това е само полувремето. Ако искаме да сме на четвъртфиналите, трябва да победим Порто и това ще бъде нашата цел в реванша", добави мениджърът на "артилеристите".

"Мисля, че е малко жестоко да се съди за представянето на тима от гола в края. Но е вярно, че това оказа голямо влияние върху резултата. Много други неща, които направиха за първи път тук футболистите, бяха много добри", коментира Артета.