Микел Артета призна, че е било "истинска мечта" да гледа доминиращата победа на Арсенал с 6:0 над френския Ланс на стадион "Емирейтс", която ги класира за осминафиналите на Шампионската лига.

"Артилеристите" оглавиха подреждането в група "B", след като разгромиха съперника, а шестима различни играчи се разписаха в двубоя. Кай Хаверц, Габриел Жезуш, Букайо Сака, Габриел Мартинели и Мартин Йодегор вкараха през първото полувреме, за да убият интригата. Жоржиньо от дузпа четири минути преди края на редовното време оформи крайния резултат.

"Това беше истинска мечта. Имахме шанс да се класираме днес и го направихме по наистина убедителен начин срещу добър съперник. Отборът от самото начало показа много агресия и решимост в мача", заяви Артета.

"Страхотно е, че успяхме да спечелим по този начин и показахме у дома, че не допускаме голове и вкарваме много, което е положителен фактор. Играчите трябва да вярват, че можем да направим това срещу големи съперници", добави той.

Испанецът отбеляза, че класирането за следващата фаза кръг преди края му позволява да направи ротации в състава Арсенал срещу ПСВ Айндховен на 12 декември.

"Всеки път, когато играем футболен мач, се подготвяме по най-добрия начин, но това ще ни даде малко свобода сега  във връзка със състоянието на отбора, като можем повече или по-малко да използваме определени играчи", допълни Артета.

Той похвали представянето на Кай Хаверц.

"Кай отново вкара два гола в два мача и това е наистина добре за самочувствието му. Той бележи попадения, играе добре, участва в победи. Това са положителни качества и можете да видите реакцията на неговите съотборници и на публиката, която скандира името му. Това са неща, които ще му помогнат да покаже защо е страхотен играч", заяви мениджърът на Арсенал.