Шампионска лига продължава! Арсенал гостува на Порто в първи осминафинален сблъсък. Срещата на "Ещадио до Драгао" стартира в 22:00 часа, а на Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от нея.

"Артилеристите" са в чудесна форма, записвайки пет поредни победи, включително и над един от конкурентите за титлата във Висшата лига - Ливърпул. Именно и затова тима на Микел Артета влиза като фаворит, дори в този двубой. Преди мача Томас Партей и Фабио Виейра подновиха тренировки с отбора.

Лошите новини за испанския наставник на Арсенал обаче е, че  Габриел Жезус, Олександър Зинченко и Такехиро Томиясу все още не тренират. Те продължават да се възстановяват от контузии.

В Порто също трябва да се справят с кадрови проблеми. Зайду, Иван Маркано, Гонсало Рибейро и Мехди Тареми няма да са на разположение за срещата с "арилеристите". Иначе португалският тим е трети в елита, на цели 7 точки зад лидера Бенфика.

Любопитното е, че последно Порто и Арсенал се срещат именно на осминафинали в Шампионска лига, но през 2010-а година. Тогава португалците печелят у дома с 2:1, а после губят в Лондон с 0:5.